MOME Fórum

Az idei év utolsó Fórumán, november 16-án részletesebben is szó volt az egész egyetemet érintő költözésről és annak ütemezéséről.
A Fórumon elsőként Nagy Zsombor, kancellár ismertette röviden a költözéshez szükséges előkészítő feladatok – selejtezés, leltározás – ütemtervét. A hosszabb felkészülést júniusban a csomagolás, míg júliusban a tényleges költözés követi.
Majd Marián Balázs mutatta be a BME Z épületét, mely az építkezés hátralévő idejére befogadja a MOME-t. A beszámolóból kiderült, hogy az alapvetően 4 m belmagasságú épület a sok beépített választófalak és állmennyezetek miatt első látásra nem tűnik elég tágasnak. Ám az átépítéseknek köszönhetően az épület visszakapja levegősségét és a természetes fény is hangsúlyosabb szerephez jut. Az ideiglenes helyen a tájékozódást megkönnyítendően, egyrészt a homlokzaton, jól láthatóan lesz feltüntetve a MOME, míg a belső terekben feliratok, átgondolt irányító rendszer segíti majd a tájékozódást. Összességében hangsúlyozta, hogy a Z épület nagyobb területet biztosít az egyetem dolgozóinak és hallgatóinak, így az alapvető helyigényeken túl co-working vagy éppen az elvonulást támogató tereket is kialakítanak az átépítés során.