Köszöntők

Fülöp József rektor és Kopek Gábor egyetemi tanár, miniszterelnöki megbízott bevezetői.

Bővebben

Hol tart a MOME Campus-fejlesztése?

A MOME Campus – Kreatív Innovációs és Tudáspark kialakítása érdekében Ambrus György vezetésével létrejött az egyetemen belül egy kis létszámú szakértői iroda, amelynek elsődleges feladata a fejlesztés határidőre és költségkereten belüli megvalósítása.

A beruházás során az egyetem infrastruktúrája alapvetően változik meg. Az új campus technológiai felszereltsége megfelel majd a 21. század elvárásainak.

Bővebben

Beruházás

Az 1438/2014. (VII. 31.) Korm. hat. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME Campus – Kreatív Innovációs és Tudáspark kialakításáról határozott és 12,6 Mrd Ft-ot biztosított a fejlesztésre, majd 2016 végén további 6,8 Mrd Ft forrás-kiegészítésről született döntés. A beruházás építtetője a MOME, a fejlesztést dr. Fürjes Balázs kormánybiztos felügyeli és irányítja.

Bővebben

A fejlesztés mérföldkövei

Építészet

A MOME Kreatív Innovációs Tudáspark új épületei 2014 és 2018 között három nagy építészeti ütem keretében valósulnak meg.

Bővebben

Tervpályázat

A campus III. ütemének építészeti megvalósítása érdekében, 2015 őszén országos és nyílt építészeti tervpályázat került kiírásra, részletes programját az egyetem a MOME Laboratory fejlesztő csapatával közösen dolgozta ki és vízióját, Integrált Intézményfejlesztési Program (2014−2018−2030) címmel könyv formájában is publikálta.

Bővebben

Együtt

Az egyetem közösségének széleskörű bevonása a campusfejlesztésbe minden résztvevő közös érdeke. Az elmúlt években ennek sokféle tájékoztatási és egyeztetési platformja, eseménye jött létre, amelyeken a MOME stratégiai tervezésétől kezdve a létrejövő épületek új funkcióit befogadó terek kialakításának, berendezésének és felszerelésének részletkérdéseiig terjedt a megvitatott témák sora.

Bővebben

MOME Laboratory

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusfejlesztésének kiemelt szellemi műhelye a MOME Laboratory kreatív közössége, amely 2014-től komplex tevékenységével részben generálja, részben irányítja az átalakulás folyamatát.

Bővebben

Kérdések és válaszok

Mi a MOME Laboratory program célja?
Mit jelent a Kreatív Innovációs és Tudáspark kifejezés?
Melyek a Kreatív Innovációs és Tudáspark (KIT) céljai és szakmai irányai?
Van az egyetem saját igényein és céljain túlmutató haszna a fejlesztésnek?
Miért fontos a kreatív ipar fejlesztése?
Hogyan valósul meg a Campus infrastrukturális fejlesztése?
Miért kapott az egyetem kormányzati támogatást a fejlesztésre?

Bővebben